II. Nemzetközi Kromoszóma Karnevál Budapesten

Vasárnap 10:00 órától jótékonysági sétával indulunk a Batthyány tértől.

Vékony Katalin2018. május 02.
Kategória: 

Sok szeretettel meghívunk, hogy tarts velünk a figyelemfelhívó jótékonysági sétánkon és az azt követő, nagyszabású karneváli rendezvényünkön. Megjelenésedre számítunk, reméljük, hogy el tudsz jönni!

 

Program:

• 10.00 órától jótékonysági séta a Batthyány tértől a Várkert Bazárhoz a Magyar Honvédség Budapesti Helyőrség Zenekara, valamint a gyáli majorett csoport vezetésével

• 11.00 órától ingyenes programok a Várkert Bazárnál
szabadtéri nagyszínpadi koncertek:
- Budapest Show Kórus
- Ghymes
- 4 for Dance
- Nem Adom Fel

bent a kisszínpadon és az aulában:
- Bábszínházi előadás
- Színpadi Kalóz-Varázsló műsor
- bemutatkoznak a Csodavárak, lesznek kézműves programok, arcfestés
- ingermentes pihenőszoba

Háttér:

 A II. Nemzetközi Kromoszóma Karnevál célja, hogy a V4 országainak részvételével irányítsuk a figyelmet a fogyatékossággal élő emberekre, az őket segítő összefogás, támogatás erejére.

A program a Visegrád Fund, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Várkert Bazár támogatásával valósul meg, a V4 országaiból érkező, cseh, lengyel és szlovák résztvevőkkel.

A projekt 2016-ban elnyerte a Visegrád Fund „Project of the Year” díját.

https://www.visegradfund.org/news/project-of-the-year-2016-international-chromosome-carnival/

 Az I. Nemzetközi Kromoszóma Fesztivál küldetése az volt, hogy nemzetközi szinten felhívja a figyelmet a Down-szindrómával és egyéb eltérő fejlődéssel élő emberekre. A program kialakításakor ezért kiemelt szerepet kapott az a nagyszabású inkluzív felvonulás, amelyhez bárki csatlakozni tudott, illetve az azt megelőző közös alkotás, ahol a V4 országainak képviselői közösen vettek részt a felvonuláshoz használt molinók, transzparensek megalkotásában.