Ingyenes fejlesztések és szülő klubok a Csodavárakban

A Covid-19 járvány miatt kimaradt fejlesztések pótlása óriási segítség a fejlesztő intézményekbe járó családok és gyermekeik számára.

Vékony Katalin2022. március 21.
Kategória: 

Gyógypedagógiai fejlesztéseket tart és szülő klubokat szervez a Csodavár Budapest és a Csodavár Nyíregyháza „Extra felzárkóztató és szociális készség fejlesztés, valamint családi támogató programok biztosítása a poszt-COVID tünetegyüttes kezelésére a fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő családok részére” címmel. A programsorozat célja, hogy az intézményeket fenntartó Rejtett Kincsek Down Egyesület a pandémia által különösen érintett eltérő fejlődésmenetű gyermekeket nevelő családoknak segítsen.

Az extra fejlesztési alkalmak hozzájárulnak a gyerekek felzárkózásához, szociális készségeik fejlesztéséhez, elmaradásaik csökkentéséhez. A kislétszámú tematikus szülő klubokat a fogyatékossággal élő gyermeket nevelők számára szervezzük, ahol pszichológus, gyógypedagógus szakembereink adnak támogatást és közösség építő lehetőségeket a poszt-COVID tünetegyüttes feldolgozására.

A Covid-19 járvány miatt kimaradt fejlesztések pótlása óriási segítség a fejlesztő intézményekbe járó családok és gyermekeik számára, akik összesen 275 darab fejlesztést kapnak 2022 január 1-2022 december 31 között, a tematikus szülő klubok pedig a családok mentális egészségének megőrzéséhez járulnak hozzá.

A program támogatója a Miniszterelnökség és a Családbarát Magyarország.