Kisari Károly, az év „Apa példaképe”

A Férfiak Klubja idén másodjára osztotta ki a Gránit Oroszlán Példakép Díjait.

Vékony Katalin2018. november 23.
Kategória: 

A Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke, a nyíregyházi Kisari Károly vehette át hétfő este a Férfiak Klubja 2018-as II. Gránit Oroszlán Példakép Díj APA kategóriája győztesének járó díjat.

A Férfiak Klubja idén másodjára osztotta ki a Gránit Oroszlán Példakép Díjait. A győztesek Apa, Férfi pedagógus, Mester, Közéleti és - idén először - Felelős üzletember példakép kategóriában a férfiak világnapján, november 19-én elegáns és egyben megható gálaünnepségen vehették át az elismeréseket. A kitüntetéssel olyan férfiakat emeltek ki, akik a jövő generációt építik, akik élen járnak az értékek örökítésében, példamutatásban, nevelésben. 

„Nem lehet mindenki gazdag, híres vagy szerencsés, nem születhet mindenki ezüstkanállal a szájában. Jó ember viszont bárki lehet, és ez a világ legigazságosabb dolga. Jó embernek lenni döntés kérdése, és ezt a döntést bármikor lehetőségünk van meghozni. Az igazi példaképek nem vágyják az elismerést, hisz, mint mondják, semmi különöset nem csináltak, csak tették a dolgukat. Érdemes ezt a szívünkbe vésni. Nem a példaképeknek van szüksége a világ elismerésére, a világnak van szüksége arra, hogy példaképei legyenek. A Gránit Oroszlán Példakép Díjat azért hoztuk létre, hogy a kisközösségek kimutathassák nagyrabecsülésüket ezek iránt a férfiak iránt” - mondta Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója. 

„Ez a díj azoknak az apáknak szól, akik felvállalják a fogyatékossággal született gyermeküket, és apaként, társként egyaránt helytállnak a nehezebb körülmények ellenére is.” - tette hozzá a díjról a győztes.