Koragyermekkori intervenció a határ két oldalán - Szenzoros szoba

Hetedik alkalommal vettek részt hospitáláson a kassai Liberta, n.o. egészségügyi intézmény központjában a Csodavár Nyíregyháza pedagógus szakemberei.

Vékony Katalin2021. augusztus 25.
Kategória: 

Hetedik alkalommal vettek részt hospitáláson a kassai Liberta, n.o. egészségügyi intézmény központjában a Rejtett Kincsek Down Egyesület Csodavár Nyíregyháza Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház pedagógus szakemberei, ahol a szenzoros eszközöket tanulmányozták, és osztották meg tapasztalataikat a határmenti kollégák egymás között.  

A koragyermekkori intervencióban a kisgyermekek fejlesztésének egyik nagyon fontos eleme a szenzoros eszközök használata. A különféle hinták, színes labdák, különböző anyagból készült „szőnyegek”, fa pallók, szivacs blokk modulok ugyanúgy hozzá tartoznak a fejlesztő szoba berendezéséhez, mint a szintén fejlesztést szolgáló labda medence, melyet mindkét ország szakemberei jutalmazásként is használnak. 

Magyarországon és Szlovákiában is egyre több kisgyereknek lenne szüksége korai fejlesztésre, erre azonban nem mindenkinek van lehetősége. Ezen segít a nyíregyházi Rejtett Kincsen Down Egyesület, valamint a kassai Libertan.o. egészségügyi és gyógypedagógus szakemberei által megálmodott terv, melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogat. A „Koragyermekkori intervenció a határ két oldalán – 2.” című projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg (A támogatás intenzitása 85%).

Interreg