Már 10 éve a gyerekeké a Csodavár Nyíregyháza!

A Csodavár eddig is a gyerekek egyik kedvenc helye volt a városban, de ezek után még jobban imádni fogják: az intézmény fejlesztő tereiben és játszóházában egyaránt új, modern, letisztult környezet várja majd őket.

Vékony Katalin2021. november 23.

Teljesen megújult a nyíregyházi Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház 2021-ben. Hatalmas mérföldkő ez az intézmény életében, különösen azért, mert a Csodavár épp a 10. születésnapján szépült meg.

A Csodavár eddig is a gyerekek egyik kedvenc helye volt a városban, de ezek után még jobban imádni fogják: az intézmény fejlesztő tereiben és játszóházában egyaránt új, modern, letisztult környezet várja majd őket. „Korszerűsítettük a szellőzőrendszert, a helyiségek klímaberendezéseket kaptak, a tetőn napelemeket helyeztünk el, a 320 nm-es épület belső tere modernebbé vált, a játszóházat új, izgalmas és egyedülálló interaktív eszközökkel szereltük fel és rengeteg új fejlesztő eszközt vásároltunk” – mondta Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke, aki mérhetetlenül büszke az intézményre és arra, hogy az elmúlt 10 évben összesen 700 gyerek vett részt az intézményben korai fejlesztésen és többezer gyerek kapcsolódott ki az intézmény játszóházában.

A Csodavár egy nemzetközi projektnek köszönheti megújulását. A „Health4all! Kapacitásépítés az egészségügyi ellátórendszerben a speciális igényű gyermekek számára” című HUSKROUA projekt a Csodavár felújítása mellett a korai fejlesztés biztosítását, a speciális igényű gyermekek gondozását, szakemberképzést, tapasztalatátadást és átvételt, illetve a családok támogatását vállalta határon innen és túl – együttműködésben a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálattal. Nyíregyházán 212 gyermeket vontak be a projektbe a szakemberek, akik összesen 7686 óra fejlesztésen vettek részt ingyenesen, köztük olyan modern terápián is, mint a neurofeedback

Csodavár Nyíregyháza kapacitásainak bővítésére törekszik a jövőben is, hiszen a Covid-19 járvány okozta hosszan tartó bezárás negatívan érintette a fejlesztésre járó gyerekek fejlődését is. Az intézmény célja, hogy minden családnak segíteni tudjon.

Hogy mennyire szép, új és modern környezetben fejlődhetnek és játszhatnak tovább a gyerekek a nyíregyházi Csodavárban, azt bárki megnézheti a saját szemével, ugyanis az egyesület nyílt napot rendez az intézmény 10. születésnapja alkalmából 2021. november 27-én szombaton délelőtt 10 órától a Szent István utca 21. szám alatt. A rendezvényen előzetes regisztráció mellett bárki ingyenesen részt vehet, azonban a járványhelyzetre való tekintettel a létszám korlátozott:

Kedves Szülők! Szeretettel várunk benneteket a megújult nyíregyházi Csodavárban 2021. november 27-én 10:00 órától 13:00 óráig "Tíz éves a Csodavár" című rendezvényünkre, amely egyúttal az intézmény újranyitásának ünnepsége. Kipróbálhatjátok mesés, interaktív játékainkat, megújult játszóházunkat és különleges kültéri játszóterünket, emellett készülünk nektek bemutató foglalkozásokkal is. Eszter az Ügyes babákat várja, Andrea Csiri-biri tornát tart, János pedig Bizsu kutyával szerez vidám perceket a gyerekeknek, majd a Görömbei cukrászdának köszönhetően közösen vágjuk fel a jubileumi tortát! A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: https://tinyurl.com/26c7mjhn

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a járványügyi rendelkezésnek megfelelően a rendezvényen 6 év felett a maszk használata kötelező! A rendezvényre regisztrálók száma maximum 50 fő lehet! A regisztrációt e-mailben minden esetben visszaigazoljuk.