MEGHÍVÓ a Budapesti Csodavár alapkőletételére

dora2016. június 29.
Kategória: 

Kedves Szülők, Nagyszülők és Gyerekek!

Szeretettel meghívjuk a családot a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum és Játszóház alapkövének ünnepélyes lehelyezésére. Hamarosan újjászületik és megtelik élettel egy elhagyott, egykori mozi. Olyan készül, ami még nem volt. A Budapesten, az Árvavár utca 1. szám alatt épülő Csodavár Fejlesztőház Magyarországon egyedülálló létesítmény lesz. Itt a korai fejlesztésen túl meghatározó lesz az európai normák szerinti inkluzív nevelési elvek érvényre juttatása és gyakorlatban való alkalmazása, illetve a korai szemléletformálás is. 700 négyzetméternyi modern, 21. századi, inkluzív tér jön létre, ahol nem csak a lehető legmagasabb színvonalú ellátáshoz jutnak az arra rászorulók, hanem az önfeledt játék és egymástól való tanulás is helyet kap. Különbségek nélkül, legyen szó akár többségi, fogyatékkal élő, esetleg sajátos nevelési igényű gyerekekről.

Ennek az intézménynek helyezzük el az alapkövét és időkapszuláját 2016. július 7-én.

A Down Egyesület nevében arra szeretnénk kérni, hogy vegyetek részt az eseményen, és örüljetek velünk együtt. Ezen a napon egy időkapszulát is lezárunk, melyet 21 év múlva fogunk felbontani. Ebbe az időkapszulába behelyezzük azokat az üzeneteket, melyek az általatok elképzelt 2037-ről szólnak, vagy üzennek a következő generációnak. Kérünk, hogy juttasd el üzeneted hozzánk te is – írásos vagy rajzos formában, esetleg megalkotásába bevonva az egész családot. Szeretnénk, ha a közönség olyan lenne, amilyennek a Csodavárat képzeljük: többségi és fogyatékkal élő gyermeket nevelő családokat, testvéreket, rokonokat és szimpatizánsokat is sok szeretettel várunk.

A Csodavár Budapest alapkövének és időkapszulájának ünnepélyes elhelyezése:

2016. július 7. csütörtök, 10 óra

Budapest, XV. kerület, Árvavár u. 1.

Tervezett program:

10:00.:               Ünnepélyes nyitóbeszéd. (Balog Zoltán miniszter-felkérés alatt)

                         Hajdu László polgármester, Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke

10:20.:               Alapkőletétel, illetve az üzenetek időkapszulába helyezése

10:40-12:00.:      Állófogadás, finom falatok, sajtónyilatkozatok

Az ünnepélyes alapkő-letételre a szakma képviselőit, a partnereinket, illetve a médiát is várjuk.

Megtisztelő megjelenésetekre számítunk, tegyük együtt feledhetetlenné ezt a napot!

Üdvözlettel:

Kisari Károly

a Down Egyesület elnöke

                                                                                                                                           

Az időkapszulába helyezendő üzeneteket e-mailben várjuk 2016. július 5-ig az alábbi e-mail címre: pr [kukac] downegyesulet.hu , vagy személyesen a rendezvény napján 9:45-ig, a helyszínen! (Mellékletként elérhető)

A Velux Alapítványok támogatásával