Segítő kezet nyújtott az AmCham Foundation, az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa

dora2014. október 16.
Kategória: 

A Down Egyesület sikeresen pályázott a „Mi leszek, ha 25 leszek” pályázati kiírásra. Ennek keretein belül, 2014. október 10-én, 17, értelmi fogyatékossággal élő gyermek vehetett részt egy rendhagyó gyereknapon az AmCham Alapítvány szervezésében. A Rengeteg élmény és önfeledt játék mellett ünnepélyes szerződés aláírásra is sor került, mely során a Down Egyesület részére 3 millió forintot adományoztak. Az AmCham Alapítvány célja, olyan egészségügyi vagy szociális helyzetük miatt segítségre szoruló - első sorban gyermekek-, az Őket ellátó vagy segítő intézmények, szervezetek támogatása.

Rajki Zsuzsa, az AmCham Alapítvány kuratóriumi tagja elmondta:

„25 éve dolgozunk azért, hogy hátrányos helyzetű gyerekeknek, és az őket ellátó intézményeknek segítsünk. Nagy öröm számomra, hogy idén öt szervezetet támogathattunk, köztük a nyíregyházi Down Egyesületet, akik egy egyedülálló terápiás teret valósítanak meg az adományunkból.”

Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke a következőt nyilatkozta:

„Dupla jubileum ez a Down Egyesület részére, hiszen kereken 10 évvel ezelőtt volt nyertes pályázatunk az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványánál, és most a 25 éves jubileumi kiírásnál is jelentős támogatást nyerhettünk el. Ennek az adománynak, valamint más lelkes támogatóknak köszönhetően elkészülhet Nyíregyházán, a fogyatékossággal élő gyermekek Csodakertje.”

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az AmCham Alapítványnak!

A rendkívüli gyereknapon készült képek ITT megtekinthetőek.