Sport4all! - CsodaSportoló program Nyíregyházán

2021-ben a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával heti rendszerességgel tudjuk biztosítani egyszerre nyolc gyermek számára a "Csoda"sportolási lehetőséget.

Vékony Katalin2022. április 30.
Kategória: 

A Rejtett Kincsek Down Egyesület nagy hangsúlyt fektet arra, hogy lehetőséget biztosítson a fogyatékossággal élők számára a sportolási lehetőségek biztosítására, emellett kiemelt célunk az, hogy az ép társadalom bevonásával olyan szabadidő sport programokat valósítsuk meg, melyek inkluzívan, fogyatékossággal élőket és épeket összehozva szolgálják a szabadidő hasznos eltöltését.

A CsodaSportoló programot kifejezetten a kisebb korú értelmi fogyatékossággal élő gyermekek élvezik, emellett fontos alapot képeznek az irányított sport foglalkozások a későbbi mozgásos tevékenységeknek, ezért tartjuk fontosnak. Az elmúlt években összesen 20 kisgyermek vett részt ezeken a foglalkozásokon, akik közül hárman ma már az úszó csapatot erősítik.

2022-ben a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával heti rendszerességgel tudjuk biztosítani egyszerre nyolc gyermek számára a "Csoda"sportolási lehetőséget szakember vezetésével.