Szakmai látogatás Kassán

Az egyéves projekt egyik kulcsprogramja a szakemberek tapasztalatainak cseréje.

Vékony Katalin2020. február 03.
Kategória: 

Centrum LibertaKassára látogatott a nyíregyházi egészségügyi, oktatási és szociális szféra mintegy 30 fő szakemberből álló csapata február 1-jén szombaton, ahol olyan innovatív egészségügyi ellátásokkal ismerkedhettek meg, mint a TheraSuit vagy a Giger MD. . A program a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület és a kassai Liberta egészségközpont által szervezett „Koragyermekkori intervenció a határ két oldalán” című program keretében valósult meg. 

Magyarországon és Szlovákiában is egyre több kisgyereknek lenne szüksége korai fejlesztésre, erre azonban nem mindenkinek van lehetősége. Ezen segít a Rejtett Kincsen Down Egyesület, valamint a Centrum Liberta egészségügyi és gyógypedagógus szakemberei által megálmodott terv, melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogat. 

Az egyéves projekt egyik kulcsprogramja a szakemberek tapasztalatainak cseréje. Január 25-én szlovákiai szakemberek, többségében gyógypedagógusok érkeztek Nyíregyházára, hogy a Rejtett Kincsek Down Egyesület fenntartásában lévő Csodavár Fejlesztő Központ- és Játszóház munkatársainak tevékenységeit, fejlesztéseit, foglalkozásait tanulmányozzák, ezúttal pedig a nyíregyházi szakemberek nyerhettek bepillantást a kassai Liberta működésébe. A két szervezet évek óta sikeresen együttműködő partnerek, számos programot valósítottak már meg közösen. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásának köszönhetően ezúttal tapasztalatcserére nyílt lehetőség, mely mind a magyar, mind a szlovákiai szakemberek számára rendkívül hasznos.

Interreg