Tanácsadó napok Nyíregyházán

A szűrő- és tanácsadó napokon 3 fős szakmai team vett részt, feladatuk a kisgyermekek szűrése, állapotfelmérése, tanácsadása volt.

Vékony Katalin2021. augusztus 31.
Kategória: 

Koragyermekkori intervenció a határ két oldalán - 2. címet viselő projekt során 10 tájékoztató napot tartott a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület 2021 augusztusában.  A szűrő- és tanácsadó napokon 3 fős szakmai team vett részt, feladatuk a kisgyermekek szűrése, állapotfelmérése, tanácsadása volt. A programba50 gyermek felmérése valósult meg. A program szakmai vezetője Buda Barna, a Rejtett Kincsek Down Egyesület Pedagógiai Szakszolgálata, Csodavár Korai Fejlesztő Centrum intézményvezetője volt.

"Több munkatársammal együtt végeztük el a gyermekek felmérését, tanácsadását Nyíregyházán. Ezek a szakmai programok mindig nagyon hasznosak, hiszen ilyenkor lehetőségünk van arra, hogy azokat a gyerekeket is kiszűrjük, akiknek a szülei hátrányos helyzetük miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy fejlesztésre, tanácsadásra vigyék el gyermeküket" – nyilatkozta Buda Barna, a Csodavár vezetője, aki azt is elmondta, jelenleg 47 gyermek vesz részt korai fejlesztésben a nyíregyházi intézményben.

Magyarországon és Szlovákiában is egyre több kisgyereknek lenne szüksége korai fejlesztésre, erre azonban nem mindenkinek van lehetősége. Ezen segít a nyíregyházi Rejtett Kincsen Down Egyesület, valamint a kassai Liberta, n.o. egészségügyi és gyógypedagógus szakemberei által megálmodott terv, melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogat. A „Koragyermekkori intervenció a határ két oldalán - 2.” című projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg (A támogatás intenzitása 85%). 

Interreg