Tovább segít a Csodavár Nyíregyháza az Ukrajnából menekült gyerekeknek

2023-ban „Csodavár Nyíregyháza az ukrán menekült gyerekekért 2.” címmel egy újabb programot valósíthat meg a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület.

Vékony Katalin2023. április 06.
Kategória: 

A United Way Magyarország kiemelten fontosnak tartja, hogy a 2022. február 24-én kirobbant ukrajnai háborús konfliktus okán kialakult humanitárius katasztrófahelyzet következményeit enyhítse, a háború elől Magyarországra menekülők körülményeit támogassa. 

A nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület a szervezet “Együtt Ukrajnáért” című pályázati felhívására reagálva segít ebben a küldetésben már 2022 tavasza óta. 2023-ban „Csodavár Nyíregyháza az ukrán menekült gyerekekért 2.” címmel egy újabb programot valósíthat meg a nyíregyházi egyesület, melyben az egy évvel ezelőtt megkezdett fejlesztő tevékenységét folytathatja az Ukrajnából menekült gyerekek körében. 

Az egyesület az állapotfelméréseket követően egyéni gyógypedagógia, pedagógiai fejlesztésben részesíti mindazokat a gyerekeket, akik családjukkal együtt menekültek át az Ukrajnában zajló háború borzalmai elől Magyarországra és Nyíregyházán telepedtek le. A fejlesztéseknek köszönhetően csökken a gyerekek lemaradása és könnyebb a beilleszkedésük a magyar közösségekbe. A projekt 2023 márciusa 16-június 15. között valósul meg Nyíregyházán.