Vitorlát bontottunk Balatonfüreden

daniella2014. augusztus 01.
Kategória: 

2014. július 26-án, szombaton, a Lárifári Alapítvány szervezésének köszönhetően, Down-szindrómás gyermeket nevelő családok részesülhettek különleges élményben.

A Lárifári Alapítvány így ír a kezdeményezésről: "Programjainkat azzal a céllal szervezzük, hogy pozitív megerősítést, feltöltődési lehetőséget biztosítsunk nehéz élethelyzetben lévő gyermekeknek és családjuknak, amiből a későbbiek folyamán erőt meríthetnek, töltekezhetnek a hétköznapok adta számtalan kihívás között. Arra törekszünk, hogy megmutassuk: ami lehetetlennek tűnik, az is lehetséges. Például lehetséges az is, hogy egy kerekes székes gyermek székében ülve hajóra szálljon és részt vegyen egy LáriFári vitorlásversenyen. Hisszük azt, hogy programjaink kaput nyitnak az érintett gyermekek és felnőttek lelkében, egy kaput, amelyen átlépve levethetik korlátaikat és felfedezhetik a saját életükben rejlő lehetőségeket."

150 fő érezhette nagyon jól magát a balatonfüredi Hajógyári Kikötőben, ahol egész napos program várta a kicsiket és nagyokat: volt kézműveskedés, csillámtetoválás, bűvészmutatványok a parton, és természetesen vitorlázás a Balatonon. Ez utóbbi sok-sok balatoni vitorlázó segítségével valósulhatott meg, akik önzetlenül álltak a rendelkezésünkre hajóikkal, többek között a gyönyörű történelmi fa vitorlásokkal, a Nemere II. és a Tramontána hajókkal.

Az időjárás is kegyes volt hozzánk, gyönyörű nyári napsütéssel, meleggel, és egy kis széllel járult hozzá a program sikeréhez.

Az ECHO TV riportfilmje megtekinthető a képek kattintva:


Az M1 Esély című műsora (15. rész) pedig itt látható, a reklám után:

 

A rendezvényen önkénteseink fotóztak, a képeket folyamatosan töltjük fel a galériába. Jacsó Annamária fotói már elérhetőek.

Köszönjük szépen ezt a csodás napot a Lárifári Alapítványnak, Bakóczy Kálmánnak, a Hajógyári Kikötőnek, illetve minden résztvevő hajósnak és az önkénteseinknek is!