Mindenkinek Becsengettek! pedagógus workshop Nyíregyházán

dora2017. január 31.

Nagy örömömre szolgál, hogy civil szervezetünk, a Down Egyesület (www.downegyesulet.hu) által nyolc évvel ezelőtt elindított „Mindenkinek becsengettek”, inkluzív nevelésen alapuló, oktatási programunk 2017 februárjában, Nyíregyházán újra elindul.

Megszületése óta több város is csatlakozott már kezdeményezésünkhöz, így Nyíregyháza, Debrecen, Budapest és környéke (Vác, Szentendre), Székesfehérvár, Kiskörös, Nagykörös, Szombathely, Eger és Tata. Határon túli városokat is köszönthettünk Ukrajnából és Romániából.

A program ideje alatt, mely 10 hétre tervezett, értelmi lemaradással élő kisgyermekeket kísérnek szakemberek többségi óvodákba, illetve iskolákba. A cél, hogy e két társadalmi szegmens megismerje egymást, értékes és hasznos időt töltsenek el együtt, játszva fogadják el társukat. Fiatal korban alakíthatunk ki a program által egy egészséges, előítéletektől mentes, esélyegyenlőségen alapuló magatartást és gondolkodást. Neveljünk együtt egy érzelmileg intelligens ifjú nemzedéket!

A megnyitón a programot részletesen bemutatja a Down Egyesület.

Kérem, tiszteljenek meg minket személyes jelenlétükkel 2017. február 09-én, csütörtökön, 14 órai kezdettel induló programnyitó értekezletünkön, ahol még alaposabb részletességgel mutatjuk be önöknek a „Mindenkinek becsengettek” sikertörténetét.

Helyszíne a Göllesz Viktor Szakiskola, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény,  Könyvtár terem. (Nyíregyháza, Báthori u. 30, 4400)

Kérem önt, részvételi szándékát az alábbi e-mail címen felénk jelezni szíveskedjék 2017. február 7-ig.

Kolléganőnk elérhetősége: Dankó Dóra, dora.danko [kukac] downegyesulet.hu. Kérem, azt is jelezze felé, ha egy intézményből többen jönnek el programnyitó rendezvényünkre.

Bízom benne, személyesen is találkozhatunk, és programunk elnyeri tetszését, csatlakozik annak minél szélesebb körben való elterjesztéséhez.