„A szelek szárnyán” -Down Regatta

dora2015. június 23.
Kategória: 
Címkék: 

Olyan jó érzés a szabadság! Szabadon szárnyalni, önfeledten belenevetni a hullámokba, a szembeszélbe, mindezt egy csodálatos vitorlás hajó fedélzetéről megtenni. Nos, kérem, ezt élhettük át június 20-án, szombaton. 120-an voltunk, és a Lárifári Alapítvány kezdeményezését élvezhettünk a Down Regattán, Balatonkenesén. A Kenese Marina Port hajósainak lelkesedése és támogató szándéka odáig terjedt, hogy Down-szindrómával élő gyermekeket és fiatalokat, valamint az ő családtagjaikat vitte el élményvitorlázni. Mellettük helyet kaptak a hajókon a Dévai Szent Ferenc Alapítvány határon túli hátrányos helyzetű gyermekei is.

Mindenki kipróbálhatta magát a fedélzeten, melyet el is vártak tőlük az adott hajók kapitányai. Ők igenis aktív részvételre hívták matrózaikat, akik ennek az elvárásnak örömmel tettek eleget mentőmellényben, fülig érő mosollyal. Ezért, a képeket mindenképpen érdemes végigböngészni!

A partraszállás után, a finom ebédet követően, a Lárifári lelkes és fáradhatatlan önkéntesei izgalmas, kreatív, kézműves feladatokkal, játékokkal várták a résztvevő családokat és a gyerekeket. Készültek hűtőmágnesek, szélcsengők, színes rajzok, karkötők, mókás tetoválások.

Voltak, akik a Down Egyesület 0321 Kihívás, Játék előítéletek nélkül nevet viselő, mentális akadálymentesítő programján vettek részt. Tanulságos gondolatokkal állva fel annak asztalától: milyen is az élet Down-szindrómával?

Ezen a napon azt láthattuk, hogy nem olyan nagyon más. Minden tőlünk függ! A kérdés szimplán az, mekkora szakadékot áll szándékunkban építeni az értelmi lemaradással élők és a többségi társadalom képviselői közé. 20-án, szombaton, Kenesén egyáltalán nem volt szükség hídra, mindenki egyforma volt!

Ez a mi üzenetünk: a különbség kisebb, mint azt bárki is gondolná! Ne engedjük, hogy előítéleteink ettől eltérő gondolatokra és cselekvésre sarkalljanak minket!

Éljen a nyár, kalandra fel!

A képre kattintva a Lárifári Alapítvány által feltöltött képeket tudjátok megtekinteni!