Elindult a Lökés terápiás tábor a nyíregyházi Csodavárban

Az intenzív tábor célja komplex segítségnyújtás az SNI gyermeket nevelő családok számára.

Vékony Katalin2020. június 15.

Megtelt a nyíregyházi Csodavár valamennyi fejlesztő helyisége június 15-én hétfő reggel. 10 kisgyerek és 6 szakember részvételével kezdetét vette a Rejtett Kincsek Down Egyesület 2020-as Lökés terápiás tábora, melyen 0-6 éves sajátos nevelési igényű gyerekek és kísérőik vehetnek részt ingyenesen 5 napon át.

Az intenzív tábor célja komplex segítségnyújtás az SNI gyermeket nevelő családok számára, beleértve az egyénre szabott fejlesztéseket, a család igényeihez igazított, az otthoni ellátást segítő tanácsadást, a sokszínű terápiás ellátást. A hét folyamán a résztvevő gyerekek minden nap 8-12 óra között napi 3 fejlesztő foglalkozáson vesznek részt egyéni és csoportos formában. A foglalkozásokat szülői tanácsadás egészíti ki a tábor idején.

A tábor valamennyi résztvevő számára ingyenes. A Lökés terápiás tábor a HUSKROUA/1702/8.2/0047 azonosító számú, „Health4all! Capacity building in the health care system providing for children with special needs” címet viselő projekt támogatásával valósul meg.

Konferencia