Health4all! – Kapacitásépítés és új terápiás lehetőségek

A program egy újdonsággal is szolgál, hiszen a konferencián bemutatásra került egy Neurofeedback készülék.

Vékony Katalin2020. február 14.
Kategória: 

KonferenciaKoragyermekkori intervenció – táguló határok címmel rendezett konferenciát a Rejtett Kincsek Down Egyesület szerdán Nyíregyházán. A Health4all nemzetközi program nyitókonferenciáján az oktatás-, egészségügy, és a szociális területen dolgozó szakemberek és szülők töltötték meg a Megyeháza nagytermét, ahol a térség kiváló szakértői nyújtottak átfogó rálátást a jelenlegi, emellett a jövőbeli ellátórendszerbeli lehetőségekről a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei régióban, valamint a határ túloldalán – a Beregszászi járásban.

A Health4all! Kapacitásépítés az egészségügyi ellátórendszerben a speciális igényű gyermekek számára című nemzetközi program két éven át európai uniós támogatásból valósul meg, és a korai fejlesztés biztosítása mellett speciális igényű gyermekek gondozását, szakemberképzést, tapasztalat átadást és átvételt, inkluzív terek kialakítását és felújítását, illetve a családok támogatását vállalta határon innen és túl - együttműködésben a Beregszász Járási Máltai Szeretetszolgálattal. A két év alatt összesen közel 6500 terápiás alkalom megvalósítását vállalta a két szervezet.

A program egy újdonsággal is szolgál, hiszen a konferencián bemutatásra került egy olyan Neurofeedback készülék, mely az agyhullámok monitirozásán alapulva az agy működésének szabályozásán keresztül fejti ki terápiás hatását.

További fotók ITT!

Konferencia