Konferencia a kora gyermekkori intervenció témájában Nyíregyházán

Kora gyermekkori intervenció, mint rés a közoktatás ellátórendszerében

Kora gyermekkori intervenció, mint rés a közoktatás ellátórendszerében
Vékony Katalin2011. március 18.
Kategória: 

„Kora gyermekkori intervenció, mint rés a közoktatás ellátórendszerében” címmel rendezett a Nyíregyházi Főiskolán, pénteken konferenciát a Down Egyesület együttműködve a Nyíregyházi Főiskolával, valamint a Budapesti Korai Fejlesztő Központtal.

A rendezvényen a témát különböző szemszögből járták körül a meghívott előadók, mint Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője és kollégái, vagy dr. Pethő Ágnes a Jósa András Oktató Kórház Gyermekrehabilitációs osztályvezető főorvosa. Különféle szakterületen tevékenykedők tapasztalatait hallhatták a megjelent pedagógusok, védőnők, gyógypedagógusok, orvosok, illetve mindenki, aki a koragyermekkori intervenció, lehetőségei iránt érdeklődik, és a Nyíregyházi Főiskolán töltötte a pénteki napot.

A hangsúly az arányok megváltoztatásán, az elmaradott térségek felzárkóztatásában, ezen belül a különböző intézmények, szektorok együttműködésében van. A Down Egyesület a Budapesti Korai Fejlesztő Központtal és a Nyíregyházi Főiskolával együttműködve felvállalta a kora gyermekkori intervenció ügyét a régióban. A konferencia szervezésében szerepet játszott az idei Down Szindróma Világnap rendezvénysorozata is, amely a szakemberek regionális összefogásának megnyilvánulását jelentené egy Korai fejlesztő központ kialakítása érdekében.