Magyar Down-szindrómások Rómában

Think different: Think Europe!

Az AIPD, a Római Down Egyesület az Európai Down Egyesület támogatásával (EDSA) EU olyan programot valósít meg Spanyolország, Olaszország, Ukrajna, Magyarország, Csehország, Franciaország, Portugália, Íroszág, és Románia részvételével, mely a sérült emberek - jelen esetben Down Szindrómás EU polgárok - politikai részvételének erősítésére és az érdeküket szolgáló projekt-fejlesztés elősegítésére jött létre. A program két részből áll, az első része május 6-10 között Rómában valósul meg, második része majd ősszel, Párizsban.

A Római etap keretében csoportfoglalkozások, beszélgetések, terv-megfogalmazások zajlanak, általában két Down-szindrómás felnőtt, valamint egy segítő részvételével. A szerdai napon a vendégek a Vatikáni Rádióban jártak, valamint az EU Római Információs Központjában, a csütörtöki nap délelőttjét városnézéssel töltötte a csapat, délután pedig a Római Szenátusban fogadják őket, ahol csoportos foglalkozás lesz.

Friss információnk, hogy a magyar csapat (Malacsek Zsófia, Kiss Borbála, Novák György, Laszlóczki Imre, Szabó Mária, Kiss Tibor) két eltévedés után - a tanulságokat levonva - minden eddiginél profibban közlekedik Róma útvesztőiben, tömegközlekedési eszközökkel!

Friss videó: a csapat a Pantheon előtt, fagyizás után:

 

A Vatikán Rádió teljes riportja meghallgatható IDE kattintva!

Nézze meg a képre kattintva a fotókat, és hallgassa meg a Vatikán Rádió interjúját az alábbi videó elindításával!