40 db Down Baba Kezdőcsomag találhat gazdára a balatoni jótékonysági regatta jóvoltából

A Down Egyesület 2013. szeptember 28-30. között jótékonysági vitorlástúrát szervezett a Balatonon Down-szindrómás gyermekek és szüleik javára. A jótékonysági rendezvény bevételéből az egyesület Down Baba Kezdőcsomagot állít össze, mely speciális eszközök és babaápolási termékek mellett a Down-szindrómáról szóló fontos tájékoztatókat is tartalmaz.

A program céljai között szerepelt a Down-szindrómás gyermekek megismertetése a vitorlázás örömeivel, valamint minél több Down Baba Kezdőcsomagot eljuttatni az érintett édesanyáknak, ezzel megkönnyítve az újszülött első napjait, heteit.

Az első Down Wind Regatta - aminek a neve hátszelet jelent - remek tapasztalat volt számunkra. Többségi és Down-szindrómás gyerekek és fiatalok is egyöntetűen mosolyogva, élményekkel gazdagodva léptek le a vitorlás hajókról. A rendezvény nevével ellentétben szembeszélben hajóztunk, ami kicsit megnehezítette a dolgunkat, de azt tapasztaltam, hogy ugyan kerülőutakkal és több idő alatt, de így is elértük a célunkat. Saját magamnak, a munkás hétköznapokra is levontam ebből azt a tanulságot, hogy akkor sem kell megijedni, ha szembe fúj a szél, azt is a szolgálatunkba tudjuk állítani céljaink elérése érdekében.- magyarázta Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke.

A rendezvényen Down-szindrómás gyermekek is kapitányokká válhattak, melyet kitörő lelkesedéssel fogadtak. Az esemény fergeteges hangulatban zajlott, melynek folyatását már tervezik is az Egyesület és a támogatók köreiben.

A program támogatói között szerepelt az El Yacht Klub, a Citroën-Peugeot Pásztor, a www.pincearon.hu, a sailing.hu, az Iron Mountain, a REHABJOB.HU, valamint Trombitás Tamás és Légli Géza kézműves borászok. Köszönjük!

Kategória: