03.21. Felemás zoknis flash mob akciók Európa szerte a Down-szindróma Világnap alkalmából

Ha ti is úgy gondoljátok, hogy „a különbség kisebb, mint gondolnánk” és szívesen táncoltok velünk felemás zokniban, akkor szeretettel várunk benneteket március 21-én, a Down-szindróma Világnapján Nyíregyházán 14:00 órakor, Budapesten 17:30-kor.

Vékony Katalin2022. március 16.
Kategória: 

Az idei Down-szindróma Világnap egy különleges nemzetközi összekapcsolódásról szól a tánc segítségével. Több mint 25 európai városban vesznek részt önként szerveződő csoportok abban a flash mob kihívásban, amit Kimberose: Back on my feet című számára táncolnak el az ebből az alkalomból kitalált koreográfiára: Facebook

A Rejtett Kincsek Down Egyesület is bekapcsolódott a felhívásba, így március 21-én Nyíregyházán 14.00-kor a Kossuth téren, Budapesten pedig 17.30-kor a Premier Kultcafé előtti téren hívjuk fel a figyelmet a Down szindrómával élőkre, és arra, hogy egymás elfogadása, támogatása mindannyiunk érdeke. Természetesen a Világnapot jelképező felemás zokniban, ami utal az extra kromoszóma formájára és egyben arra is, hogy nem vagyunk egyformák. Budapesten Angyal András, a Szombat Esti Láz profi táncosa, Nyíregyházán pedig Kalapos Tamás zumba oktató állt mellénk, így ők is segítik és vezetik a hétfőn megjelenő lelkes táncolókat. Köszönjük Európa legnagyobb területű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális terének, a Premier Kultcafénak és a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványnak, hogy a lebonyolításban segítségünkre vannak. Az idei év a táncos kihívás mellett arra is keresi a választ, hogy hol-mit jelent az inkluzió, ezért az #inclusionmeans hashtag alatt közben mindenki megoszthatja erről gondolatait.

Természetesen március 21-én Brüsszelben, az Európa Parlament előtt is lesz flash mob, amin akár a döntéshozók is részt vehetnek, végül pedig az #EUfortrisomy21 és #wdsd22 hashtag alatt megtalálható lesz az összes táncról készült videó. Akik egyik helyszínhez sem tudnak csatlakozni, azok akár otthon a nappalijukban is eltáncolhatják ezt a kis táncot és megoszthatják közösségi média felületeiken. Ahogy tavaly, úgy idén is arra bíztatunk mindenkit, hogy március 21-én húzzon felemás zoknit ha táncol, ha nem és tegye közzé az erről készült fotóját: #felemaszokni. Mi hisszük, hogy a különbség kisebb mint gondolnánk!

Szeretnénk ezzel a pozitív üzenetű zenével és a több országban egyszerre megnyilvánuló együttérzéssel erőt adni mindazoknak, akik most nehéz helyzetben vannak.