Máriapócson is segít a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület

Idén is nagy az igény a menekült családok körében a gyerekek fejlesztésére.

Vékony Katalin2023. március 13.
Kategória: 

„Program az Ukrajnából érkező gyermekek fejlesztéséért, élményprogramok a mentális egészségükért” címmel indított szakmai programot a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület 2023 februárjában a korábbi egy év tapasztalatai alapján.

Idén is nagy az igény a menekült családok körében a gyerekek fejlesztésére. A programban részt vesz egy Máriapócson elhelyezett család is, akik nagyon örültek a lehetőségnek, mert a szülők a korábbi egy évben azt tapasztalták, a szakemberek irányításával a gyermekek kognitív és finomotorikai képességei is fejlődtek, ez pedig támogatta helytállásukat a magyarországi iskolában is. A programba bevont gyógypedagógus szakemberek sokat segítettek az ukrán menekült gyermekek iskolai feladatainak megértésben, megoldásában, azok pontos elvégzésében.

A nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület és a máriapócsi család számára is nagyszerű lehetőség a gyerekek vezetése a mindennapi tevékenységeik során, hogy könnyebben és magabiztosabban vehessenek részt az oktatás folyamatában, s hogy a rájuk bízott feladatokat megfelelően oldják meg. 

 

A projekt a Kárpátok Alapítvány és a Fondation de France támogatásával valósul meg.