Rotary támogatás a Down Egyesület számára

Háromszázezer forintot ajánlott fel a Rotary Klub a Csodavárnak.

Pénteken, a nyíregyházi Megyeházán a Rotary Club elnöke, Halász Gábor a Rotary Jótékonysági Bál bevételét, azaz 300-300 ezer forintot - adott át a Down Egyesület által fenntartott Csodavár Korai Fejlesztő Centrum, illetve a Szent Kamill Rehabilitációs Központ számára. Az ünnepségen jelen volt Seszták Oszkár, a Megyei Közgyűlés elnöke is, az adományokat átvette Nagy Tímea Zita, a Szent Kamill vezetője, valamint Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke.

Halász Gábor, a Rotary Club elnöke kiemelte: 2004-óta nagy figyelmet fordítanak a hátrányos helyzetben élő embertársak támogatására. A mostani jótékonyságú bál is sikeres volt, hiszen a résztvevők bőkezűek voltak, mindamellett, hogy mindenki jól érezte magát. Örömükre szolgál, hogy a két civil szervezet hasznos, személyiséget fejlesztő eszközöket szerez be a kapott pénzből, ami nagy hasznára lesz a gondoskodásuk alatt lévő embereknek.

A jótékonysági bálon jelen volt a Rotary Németországi testvér klubja is, akikkel ez az első találkozás konkrét felajánlással zárult: a német klub a Down Egyesület számára megépülő fejlesztő park (Érzékek Kertje) létrehozásában nyújt támogatást.