Találkoztak a (tenisz)pályán!

A program célja többek között, hogy a fiatalok ingyenesen, minden eszköz biztosítása mellett vehessenek részt teniszoktatáson.

Tenisz
Vékony Katalin2012. október 11.

"Ne csak mi találjuk meg a lehetőségeket, a lehetőségek is megtaláljanak bennünket."

A fenti idézet a Down Egyesület honlapján olvasható. A Mozgó Cívisért Egyesület megtalálta őket!

TeniszA debreceni székhelyű közhasznú szervezet 2012 tavasszal „A pályán találkozunk” c. programjára Európai Uniós támogatást nyert, amely megvalósítása jelenleg is zajlik.

A program elsősorban a felsőfokú képzésben résztvevő fiatalokat célozza meg, de kiemelt figyelmet fordít az értelmi fogyatékos fiatalok bevonására is. A Mozgó Cívisért Egyesület tavasszal felvette a kapcsolatot az érintett szervezetekkel, hogy lehetőséget nyújtson azoknak a debreceni 18 és 30 év közötti korlátozott képességű fiataloknak, akik szívesen sportolnának, mozognának szabad téren, illetve szeretnék kipróbálni a teniszt.

Az EU "Fiatalok Lendületben" Programja által támogatott projekt célja többek között, hogy a fiatalok ingyenesen, minden eszköz biztosítása mellett vehessenek részt teniszoktatáson. Mindeközben egy sajátos, aktív tanulási folyamat révén legyenek képesek alapvető személyiségjegyeik, illetve személyes és társas kompetenciájuk fejlesztésére, így a kommunikációs és kapcsolatteremtő készség, a szolidaritás, a társakhoz való alkalmazkodás képessége, a szabályok betartása, a fair play, illetve a stressztűrő és teherbíró képesség.

A Mozgó Cívisért Egyesület jóvoltából a tavaszi időszakban már lehetőséget kaptak a sérült fiatalok is, hogy elsajátítsák a tenisz alapjait és szabad levegőn tölthessék együtt ezeket az alkalmakat. Nagyon jól érezték magukat és az új sportág megismerése mellett talán társaikhoz is közelebb kerülhettek.
Az oktatás ősszel folytatódik, a civil egyesület szeretettel várja a már megismert tanítványait és az új jelentkezőket is.

- Mozgó Cívisért Egyesület -