Eljössz velem a bankettre?

Az amerikai és a kanadai középiskolások életében nagy esemény az utolsó iskolaévet lezáró bankett, a "prom". Valahol a mi szalagavatóink és érettségi bankettjeink között van: táncolnak, de nem közönségnek, a diákok egymás között ünnepelnek, de elegáns ruhákban. Különlegessé teszi az is, hogy az este tulajdonképpen egy nagyon fontos randi: az ünnepségre a diákok párral érkeznek, és a kiválasztott partner felkérése sokszor nagy izgalommal jár.

Danielle Clayton, egy kanadai középsikolás már tavaly eldöntötte, hogy kit fog felkérni kísérőjének: az iskola népszerű diákját, JD Kust, akivel négy éve legjobb barátok. Amikor a többieknek beszélni kezdett a tervéről, kiderült, hogy mindenki segíteni akar. Végül az egész iskola összegyűlt az ebédlőben, hogy lássák az izgalmas pillanatot.

A belépő JD-t ünneplők sorfala fogadta, végül megláthatta a betűket, amelyeket
a barátaik tartottak a kezükben: "Eljössz velem a bankettre?"

JD egy boldog öleléssel válaszolt és elmondta, hogy nem csak a bankettre akar együtt menni Danielle-lel, hanem örökké a barátja szeretne maradni.

Danielle saját videója a felkérésről ezen a linken látható, a torontói CTV hírcsatorna beszámolója pedig itt.

kép innen