Mindenkinek joga van az álmaihoz

Az alábbi videó főszereplője Lee Jones. Az első képsorokon orvostanhallgatók előtt beszél:
"Mindenkinek - akár fogyatékos, akár nem - joga van a saját álmaihoz. Az, hogy az ember fogyatékos, nem csökkenti az álmai fontosságát."

Lee tudja mit jelent az álmainkat elérni, és azt is tudja, milyen a sikerhez vezető kemény munka. Három éves korában kezdett olvasni tanulni, sportolt, szorgalmasan tanult, leérettségizett, főiskolai diplomát szerzett. Ma önállóan él és dolgozik. Egyik állása egy irodai munka, ahol saját elmondása szerint a postát kézbesíti, fénymásol, szkennel - és beszélget a munkatársaival. Másik fizetett állása mellett önkéntes munkát is végez.

Úgy véli, a sikereinek titka, hogy elszánt, hogy reális célokat állít maga elé, és hogy a szülei mindig következetesen ragaszkodtak ahhoz, hogy tanuljon, és ez a tanulás kis lépésekben történt. A céljait általában maga határozta meg, pl. ő döntött úgy, hogy meg akar tanulni vezetni és búvárkodni. A szülei segítették a tanulásban (az édesanyja felidézi, amikor egy különösen nehéz matematika dolgozatra tanultak együtt és Lee felismerte, hogy a teljesítőképessége határait feszegetik), de a segítségnyújtás nem jelentette azt, hogy megcsinálták volna helyette, amire képes volt, pl. középiskolás korában már magára mosott.

Lee keményen megdolgozott azért, hogy ma önálló, dolgozó felnőtt lehessen. De ennél többet is elért: Valamit lerombolt az előítéletekből és taposta az ösvényt az utána jövők előtt.

IDE KLIKKELJ A VIDEÓÉRT!